hirdetés
Blogolj!

44 ezer család válthat új mosógépre


Július elsején kezdődött meg a pályázatok benyújtása az Otthon Melege Program ötödik, mosógépcserét támogató alprogramjában. A lehetőséget a kezdetektől óriási érdeklődés övezte, végül az eredeti, 500 millió forintos keretösszeg négyszeresére érkezett be pályázat.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ezért szeptemberben úgy döntött, hogy a keretet az igényekhez alkalmazkodva 2 milliárd forintra emeli.

Így mindenki támogatásban részesülhet, aki érvényes, formailag megfelelő pályázatot nyújtott be. A korábban tervezett 12 ezernél tehát jelentősen több, legalább 44 ezer család válthat korszerűbb, energetikailag jóval hatékonyabb mosógépre.

A pályázatok értékelése folyamatos, a pályázók hamarosan kézhez kapják az energiatakarékos mosógépek megvásárlásához szükséges támogatói okiratokat.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke az új berendezés vételárának maximum fele, a készülék energiahatékonysági kategóriájának megfelelően legfeljebb 25-45 ezer forint. A pályázati feltételek szerint a mosógépcserével legalább 10 százalékos energia- vagy évi 20 kg szén-dioxid-megtakarítást kell elérni.

Az Otthon Melege Program nemcsak a háztartások energiahatékonyságát javítja, hanem csökkenti a családok rezsiterheit is. A nyertes pályázók éves szinten akár 12 ezer forintot is megspórolhatnak a víz- és az áramszámlán a mosógépcserével.

 

Címkék: mosógép
https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/21433/pics/lead_800x600.jpg
mosógép
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?