Szombatra kiderül, maradnak-e a tavalyi virágárak

Azt viszont egyelőre nem lehet megbecsülni, hogy ez a növekedés két számjegyű lesz-e nyilatkozta a Világgazdaságnak Treer András, a Flóra Hungária szakmai igazgatója.

 Egyelőre bőséges a kínálat, és ha nem jön fagy a következő éjjeleken, ez így is marad, azaz nem szöknek fel az árak tavalyhoz képest. Végre visszaállt a forgalom a gazdasági válság előtti szintre.

A visszajelzések szerint határozottan jól sikerült a termesztők első fél éve, de azt még korai megbecsülni, hogy a növekedés két számjegyű lesz-e. A több mint 500 tagot tömörítő szigetszentmiklósi vállalkozás jelenleg Kelet-Európa legnagyobb nagybani virágpiaca.

Jelentős tömegben értékesítünk Szlovákiából és Romániából érkező kereskedőknek, elsősorban egy- és kétnyári balkonnövényeket. Ez részben a forint–euró árfolyamának, részben annak köszönhető, hogy a nyugat-romániai vállalkozóknak Bukarestig kell utazniuk, ha igazán széles kínálatú virágpiacot keresnek. Szigetszentmiklós ennél lényegesen közelebb van – tette hozzá Treer András.

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/22037/pics/lead_800x600.jpg
virágkereskedők
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?