hirdetés
Blogolj!

Több mint 30 hónapja emelkednek a reálbérek


A gazdaság jól működik, ennek köszönhetően a reálbérek is folyamatosan emelkednek több mint 30 hónapja - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken, a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett kereseti adatokat kommentálva.

Az államtitkár kifejtette, nőtt a gazdaság és a foglalkoztatás, a versenyszféra és a közszféra is jobban megfizeti a jó minőségű munkaerőt, emiatt emelkedtek a bruttó átlagkeresetek.

Jelentősen nőttek a reálkeresetek is - emelte ki Cseresnyés Péter, hozzátéve, hogy ebben az infláció csökkenése is szerepet játszik. Nemcsak a bérek növekedése emelte a reálbéreket, hanem a hazai gazdasági környezet is - hangsúlyozta.

A közszférában dolgozók átlagkeresetét jelentősen növelte a fegyveres testületeknél végrehajtott béremelés, illetve az, hogy a szociális területen és az egészségügy bizonyos területein fizetés-kiegészítés történt - mondta az államtitkár.

A gazdaság erősödését bizonyítja ugyanakkor, hogy a versenyszférában működő vállalkozások is jelentős mértékben emelték a béreket - fejtette ki. Az államtitkár kitért arra: a kormányzati intézkedések segítették, hogy a foglalkoztatás és a gazdasági környezet úgy alakuljon, ami a bérek emelkedésével is együtt jár.

Kiemelte a Munkahelyvédelmi Akciót, amelynek segítségével sok 25 év alatti és 55 év feletti dolgozó tudta megtartani munkahelyét, illetve el tudott helyezkedni, mert komoly támogatást kaptak azok a vállalkozások, amelyek őket alkalmazták.

Csaknem 900 ezer embert érintettek ezek a kedvezmények, és összességében már több mint 320 milliárd forint az az összeg, amit kedvezményként igénybe tudtak venni az érintett munkavállalókat foglalkoztató vállalkozások - hangsúlyozta Cseresnyés Péter.

Címkék: bérek
1
https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/22503/pics/lead_800x600.jpg
bérek
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
6kontinensvandora - dr. Drávucz Péter blogja
6kontinensvandora - dr. Drávucz Péter blogja 2015-11-22 21:41:50
Nemcsak a bérek növekedése emelte a reálbéreket, hanem a hazai gazdasági környezet is.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?