Blogolj!

Nem drágul a fenyőfa idén


Biza Klára, a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének (Makert) elnöke szerint az idén nem történt olyan intézkedés, ami indokolná az árak emelkedését, változatlan a kitermelési- és a fuvarköltség is.

A szakember szerint a legnépszerűbb fajta várhatóan az idén is a lucfenyő marad,  amelynek ára ezer forint körül alakul méterenként. Az ezüstfenyőt átlagosan négyezer forintért kínálják, a nordmann fenyő ára pedig öt-hatezer forint körül alakul. Az import sem drágul, a kínálat megfelelő, az egyre népszerűbb nordmanfenyőt főleg Dániából importálják - tette hozzá.

Az elnök felhívta a figyelmet arra, hogy egy fajtán belül is különböző minőségi osztályok vannak, az úgynevezett hipermarket kategória lesz a legolcsóbb, de annak a minősége is gyengébb.

Tisztul a fenyőpiac is az ekáer miatt

Az árusok a piac tisztulását várják az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszertől, mert már minden szállítmányt be kell jelenteni, így kevésbé tudnak feketén szállítani - mondta Biza Klára.

A vágott fenyők kitermelése elkezdődött, de évről-évre népszerűbbek az ünnepek elmúltával kiültethető gyökeres fenyőfák.

Ezek esetében fontos, hogy ellenőrzött helyről, kertészeti árudában vagy kertészeti áruházban vásároljuk, mert csak a szakszerűen kitermelt növény lesz életképes. A teherautó platójáról vásárolt, gyorskitermelésű fa gyökércsonkja a szakember szerint nagy valószínűséggel elszárad.

Dabasról érkezik az ország karácsonyfája

Pénteken, november 27-én állítják fel az Országház előtt, a Kossuth téren az ország karácsonyfáját.A fát egy dabasi magánember ajánlotta fel, mert az kivágásra volt ítélve.

A 24-25 méteres fenyőt szállító jármű várhatóan pénteken 12-13 óra között érkezik az Országházhoz. Díszítése november 30-án hétfőn a reggeli órákban kezdődik meg. Az ország karácsonyfája vízkereszt napjáig díszíti a Kossuth teret.

Címkék: karácsony
https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/22721/pics/lead_800x600.jpg
karácsony
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?