hirdetés
Blogolj!

A GRÁNIT Bank az egyik leggyorsabban növekvő pénzintézet


150 milliárd forint feletti mérlegfőösszeggel és több mint 100 millió forintnyi adózás előtti eredménnyel zárta a tavalyi évet a GRÁNIT Bank – értesült a Blogstar. A pénzintézet a tevékenységének megkezdésétől kezdve húszszorosára növelte mérlegfőösszegét, amely nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő eredmény.

A GRÁNIT Bank 2015-ben 150 milliárd forint feletti mérlegfőösszeggel, 100 millió Ft fölötti nyereséggel és 3,1 milliárd forinttal magasabb saját tőkével zárta az évet. Az elmúlt időszakban az ügyfeleinek számát megsokszorozó bank a tevékenységének megkezdésétől kezdve húszszorosára növelte mérlegfőösszegét, és már a negyedik üzleti évtől nyereségessé vált, amely nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő eredmény.

Az egyik leggyorsabban növekvő magyarországi pénzintézet üzleti modelljét az elektronikus banki megoldásokra alapozza, amely jelentős költségmegtakarítást eredményez és ezzel az ügyfeleknek tartósan versenyképes kondíciókat biztosít, ilyen innovatív megoldás a VideoBank, amely gyakorlatilag a bankfióki funkciók internetre telepítését valósítja meg.

A GRÁNIT Bank a MasterCard Év Bankja kategóriában a harmadik helyet szerezte meg és a bank vezérigazgatóját, Hegedüs Évát választották az Év bankárának a bankvezetők titkos szavazata alapján. A piaci magánbefektetők személyi összetételében történt változás a múlt év végén történt meg. Demján Sándor, Magyarország egyik legismertebb üzletembere és Hegedüs Éva között létrejött korábbi megállapodás alapján - Hegedüs Éva megvásárolta Demján Sándortól a részvényeket, amellyel tulajdoni részesedése 33,8 %-ra nőtt, a többi magánbefektető 16,23 %-ot birtokol, a Magyar Állam tulajdoni aránya pedig 49.97 %-ot képvisel.

A közgyűlés az igazgatóság elnökének Hegedüs Éva vezérigazgatót választotta meg. Az igazgatósági tisztségről lemondott Mécs Imre és Dr. Hollai Imre. A felügyelő bizottság elnöke továbbra is Nyúl Sándor, az FB tagságáról lemondott Ágházi Gyula helyére a közgyűlés Vokony Jánost, a Pannónia Nyugdíjpénztár elnökét választotta meg, aki pozícióját a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyását követően tölti be.

A GRÁNIT Bank a MasterCard Év Bankja kategóriában a harmadik helyet szerezte meg és a bank vezérigazgatóját, Hegedüs Évát választották az Év bankárának a bankvezetők titkos szavazata alapján.

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/23668/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?