Eljött a Szakalitsok ideje, megérkeztek az igazi leárazások

Karinthy Frigyes „Az élet albérlője” című műve Szakalitsról szól, aki a karácsonyfáját is december 25-én vásárolja meg, potom összegért. Most eljött a Szakalitsok ideje, a karácsonyi akciók eltörpülnek a januári leárazások, kiárusítások mellett.

Szakalits „felfedezésének lényege, hogy nem kell sietni. Az emberek életét kétszáz és háromszáz száza­lékkal drágítja meg az a rögeszme, hogy első kézből kapják a javakat. Pedig a javak nagy részénél s különösen az élvezeti cikkek világában semmit nem változtat az értéken az elsőség fikciója” – írja Karinthy Frigyes, akinek hőse „úszónadrágot csak télen, télikabátot csak nyáron vásárol.”

Mivel a karácsony előtti forgalmat a két ünnep között a legkisebb visszaesés sem érte, várható volt, hogy a januári trend nagyon erős lesz, és a kereskedők esténként elégedetten húzhatják le a rolót. De a napi fogyasztási cikkek esetében is töretlen a kereslet, ráadásul a nagy élelmiszer-áruházak húspultjainál áfájának csökkenése miatt a sertéshús már olcsóbb, mint a baromfi.

Némi utánajárás, szemlélődés után nyilvánvaló az is, hogy idén januárjában az ötven százalékos kedvezmények az üzletek túlnyomó részében elérhetőek, ám nem ritka a hetven-nyolcvan százalékos áresés sem. Másik tapasztalat, a 2015-ös őszi-téli kollekcióktól mindenki szabadulni szeretne, így most érdemes meleg ruhát, cipőt, sífelszerelést venni.

Harag és részrehajlás (sine ira et studio) és a teljesség igénye nélkül nézzük ábécé-sorrendben.

A Bauhausban az elektrotechnikai kiegészítőket nagyker áron árulják, a Decathlon a férfikabátok kerülhetnek akár nyolcvan százalékkal kevesebbe, a Deichmannál a második leárazott termék ára már ötven százalékkal olcsóbb. A Diegónál a szőnyeg, a laminált padló, a függöny van bombaáron, a Hervisnél minden árunál kettőt fizet, hármat visz akció van.

Az Intersportnál a téli gyerekcuccokat árazták le, a Kika-nál alapból ötven százalékos vásár van, a Média Markt-nál mosógép és hűtőszekrény akciókat láttunk, az Office Depot-nál a bőrfoteleknek van jó áruk, a Praktikernél az összes karácsonyi terméket ötven százalékos kedvezménnyel kiárusítják.

Az akcióvadászoknak jó szórakozást, eljött a Szakalitsok ideje.

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/23735/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?