Teljesen elszálltak az albérletárak

Harminc négyzetméteres budapesti garzonért százezer forintos bérleti díj? Horror, és évek óta ez megy, ráadásul nem csupán a budapesti, hanem a vidéki nagyvárosok albérletárai is teljesen irreálisak. Minden részvét azoknak a fiataloknak, akiknek a magyarországi nagyvárosokban most szeptembertől felsőoktatási tanulmányaikat és albérletet kell fizetni.

Az elemzők szerint egy év alatt ötödével nőttek az albérletárak Magyarországon, sőt egyes budapesti kerületekben harminc-negyven százalékkal. Ezek a külső, pesti kerületek, az V., VI., VII. kerületben viszont nincs emelkedés. Talán azért, mert itt már két-három éve teljesen irreálisak az árak, hatvan négyzetméteres ingatlanért 170 és 200 ezer között árat is elkérnek.

Budán még rosszabb a helyzet a kiadó lakást keresők szempontjából.

Mivel ezen a héten tették, teszik közzé a felsőoktatási intézmények a felvételi eredményeket, szeptemberig újabb roham indul az albérletekért.

Arra lehet számítani, hogy a garzonok, kis lakások gyorsan elkelnek és a piacon egyre inkább a nyolcvan négyzetméteres és annál nagyobb alapterületű kiadó lakások fognak dominálni, tehát akár több diák összefogva jobban járhat a bérleti piacon.

Sokan gondolják úgy, hogy az Airbnbzés miatt mentek fel a lakásárak Magyarországon, az abban érintettek viszont természetesen cáfolják, szerintük a piacon rengeteg a hamis információ erről az üzletről.

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/28794/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?