A nulla százalékos hitel a mai világban egy csoda

Ahogy mondani szokták, a kivétel erősíti a szabályt. A minap egy olyan kivételre bukkantam, amivel kapcsolatban először nem akartam hinni a szememnek. Méghozzá hitelezéssel kapcsolatban, ami a pénzügyek terén szinte hihetetlen.

Biztos mindenkinek a szeme előtt van a hirdetések szövege, hogy ilyen kedvező hitel, „csak” ekkora vagy „csak” akkora THM-ekkel, azaz teljes hiteldíjmutatókkal vehető fel. Ami annyit tesz, hogy mennyivel kell többet fizetni  a felvett nettó összegért törlesztésként egy év alatt. Ma egy jó, közepes 20 százalékos THM esetén például egymillió forintos kölcsön után 1,2 milliót kell visszacsengetni a lejárati idő végén.

Az általam frissen felfedezett kölcsönnek azonban nulla, azaz NULLA százalék költségei vannak. Tehát annyit fizetek vissza – ha akarom húsz év után – amennyit felvettem. Amennyi segített például a házam energiahatékonyságának növelésében megújuló energia felhasználásával. Arra kell figyelni, hogy a húsz év leteltével  ne legyek még hetvenöt éves. Hetvennégy azonban lehetek.

Ez a különleges kölcsönfelvételi lehetőség így nem jár kezelési költséggel. Ha hamarabb akarom visszafizetni a pénzt, akkor az előtörlesztésért sem kell külön díjat kiköhögni. Az külön jó, hogy nincs kamat- és árfolyamkockázat. Tehát felveszem például a nettó 3 millió forintot, mert nekem annyiba kerül a napkollektor rendszer felszereltetése a háztetőre, és a törlesztések révén ugyanúgy nettó 3 millió forintot fizetek vissza a futamidő végére.

A bizalmat növeli, hogy a hitelt a Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság (MFB Zrt.) biztosítja, amely a Magyar Állam kizárólagos tulajdonában lévő hitelintézet. Átverésről tehát szó sem lehet. A cég ezt a hitelkonstrukciót nagyon a szívén viseli, a vezérigazgató is folyamatosan szondázza a terméket, s mindent elkövet, hogy a hozzájutást tökéletesítsék. Ezt Bernáth Tamás, az MFB elnök-vezérigazgatója így fogalmazta meg: „Folyamatosan figyeljük a visszajelzéseket, és pontosítunk a termékdokumentáción, ha szükséges. A célunk, hogy a lehető legtöbb család számára megoldást, segítséget nyújtsunk, erre a hitel feltételei kiválóan alkalmasak”. Ez azért nem rossz. A mai világban nem árt, ha a főnök szeme rajta van mindenen. Főleg azon a terméken, amit mi magunk is igénybe veszünk.

Mivel azonban a bank tulajdonosa teljes mértékben a Magyar Állam, amely meghatározza a pénzintézet stratégiáját, ő is érdekelt abban, hogy a pénz – összesen 115 milliárd forint – minél zökkenőmentesebben, minél több családhoz jusson el. Ezért változtatnak, csiszolgatnak a feltételeken, hogy a valóságos igényekhez leginkább igazodó eljárási rend alakuljon ki.

Ha valaki kíváncsi a további részletekre, az kattintson ide (https://www.mfbpont.hu/lakossagi-hiteltermekek).

 

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/43114/pics/lead_800x600.jpg
Átverésről szó sem lehet,MFB,nulla(!!!) százalékos hitel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?