A turizmus fejlesztésére 50 milliárd forint hitel

A Magyar Fejlesztési Bank 2017. október 9-én megjelentette az MFB Kisfaludy Turizmus-fejlesztési Hitelprogramot, amely maximum 2,87 %-os ügyleti kamattal rendkívül kedvező finanszírozási lehetőséget biztosít az ágazatban tevékenykedő kis-és középvállalkozók számára, az ország egész területén. Az MFB hitelprogramja a Magyar Turisztikai Ügynökség által október 6-án elindított Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukcióhoz kapcsolódva segíti a hazai turizmus versenyképességének fokozását, minőségi fejlesztését, összességében pedig Magyarország turisztikai vonzerejének növelését.

A kormány kiemelt célja, hogy segítse és támogassa a turisztikai ágazat fejlődését és ehhez megfelelő forrásokat is biztosítson. Az MFB közleménye rámutat, a Magyar Turisztikai Ügynökség kezelésében, vissza nem térítendő támogatásokat tartalmazó, hazai forrású Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció indulásával párhuzamosan meghirdetésre kerül az MFB Kisfaludy Turizmus-fejlesztési Hitelprogramja, melyhez az MFB Vállalkozásfinanszírozási Program 2020 biztosít keretet.

Az 50 milliárd forint keretösszegű hitelprogram rendkívül kedvező árazású finanszírozással segíti elő a kereskedelmi szálláshelyek szolgáltatásainak fejlesztését, új kapacitások létrehozását, meglévő kapacitásaik bővítését, kihasználtságuk javítását, illetve a szálláshely működéséből származó árbevételek növelését Magyarország egész területén. A hitel emellett a hazai vendéglátóhelyek infrastruktúrájának fejlesztéséhez, új attrakciók létrehozásához, a meglévők fejlesztéséhez, rendezvényszervezéshez szükséges beruházások megvalósításához is igénybe vehető.

Bernáth Tamás, az MFB elnök-vezérigazgatója szerint a hitelprogram előnye, hogy kiegészítő forrásként igényelhető a vissza nem térítendő támogatásokhoz. Emellett önálló megoldást is jelenthet azoknak a turizmusban tevékenykedő vállalkozóknak, akik fejleszteni szeretnének, azonban valamely okból nem részesülhetnek vissza nem térítendő támogatásokból.

A hitel minimálisan igényelhető összege 10 millió forint. A maximális hitelösszeg meglévő turisztikai kapacitáshoz kapcsolódó fejlesztés esetén 500 millió forint, új turisztikai kapacitás létrehozására irányuló beruházás esetén pedig maximum 3 milliárd forint. A hitelt minimum 10%-os önerővel vehetik fel az ügyfelek, a futamidő 2-15 év közötti lehet. Az ügyleti kamat mértéke legfeljebb 2,87%/év, amely azt jelenti, hogy a hitelt igénylő kis-és középvállalkozók rendkívül kedvező feltételekkel juthatnak forráshoz.

Az MFB Kisfaludy Turizmus-fejlesztési Hitelprogramja szinte valamennyi magyarországi kereskedelmi banknál és szövetkezeti hitelintézetnél igényelhető. Amennyiben a hitelösszeg meghaladja az 500 millió forintot, a hitelkérelem közvetlenül az MFB-ben is benyújtható.

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/43430/pics/lead_800x600.png
Bernáth Tamás MFB elnök-vezérigazgató,MFB Kisfaludy Turizmus-fejlesztési Hitelprogram
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?