817-re nőtt a fertőzöttek száma hazánkban
Elhunyt újabb 9 idős, krónikus beteg is, amivel 47-re nőtt a halálos áldozatok száma.
Blogolj!

Nincs inflációs veszély, történelmi mélyponton a kamatok


Nem változtatott a Monetáris Tanács az alapkamat 0,9 százalékos szintjén – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A döntés megfelel az elemzői várakozásoknak. A jegybanki alapkamat mértéke 2016. május 25. óta nem változott, írta a profit7.hu.

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője közölte, a várakozásoknak megfelelően döntött a Monetáris Tanács, mivel 0,90 százalékon hagyta az alapkamatot, valamint -0,15 százalékon az egynapos betéti rátát. A közelmúltban a jegybank nem szokványos eszközökkel kívánta „finomhangolni” a monetáris politikát. Itt az egyik legfontosabb eszköze a 3 hónapos betétállomány szűkítése azon célból, hogy a kereskedelmi bankok a jegybank eszközeinek igénybe vétele helyett a reálgazdaságot finanszírozzák, illetve állampapírokat vásároljanak. Ennek hatására a bankközi kamatlábak, valamint a rövid lejáratú referenciahozamok történelmi mélypontra süllyedtek. Így a kiemelten fontos, számos hiteltermék árazásának alapjául szolgáló 3 hónapos bubor kamatláb már 0,03 százalékra csökkent, az egy évnél rövidebb futamidejű diszkontkincstárjegyek hozamai pedig átmenetileg negatív tartományba süllyedtek.

Nyeste Orsolya, az Erste Bank szenior makrogazdasági elemzője azt mondta: véleményük szerint az MNB továbbra sem lát érdemben felfelé mutató inflációs kockázatokat. Ennek megfelelően mind a kamatok, mind a hozamok historikus mélyponton ragadhatnak idén. Az Erste várakozása szerint így a rövid kamatok 0 százalék körül, a 10 éves állampapírhozam pedig 2 százalék körül stabilizálódhat az előttünk álló hónapokban.

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/47927/pics/lead_800x600.jpg
infláció,Magyar Nemzeti Bank
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?