Jól teljesít az UniCredit – meglepetés az elemzőknek


Tizenegy éve, vagyis 2007 eleje óta nem látott magas eredményt sikerült elérnie az első negyedévben az UniCredit Groupnak. Az 1,1 milliárd eurós nettó eredmény elsősorban a hitelezési veszteségek csökkenésének köszönhető.

Elsősorban a díjbevételek növekedésének köszönhetően a bevételek 4 százalékkal 5,1 milliárd euróra emelkedtek a társaságnál, miközben a nettó kamatbevételek kissé csökkentek, a bank korábbi előrejelzésének megfelelően, írja a portfolio.hu.

A hitelezési értékvesztések a várakozásoknál nagyobb mértékben, 35,2százalékkal 496 millió euróra csökkentek, így alacsony szintre, 45 bázispontra csökkent a kockázati költség.

A gyorsjelentés alapján az eredményhez elsősorban a közép- és kelet-európai érdekeltségek, az olasz kereskedelmi banki tevékenység és a vállalati és befektetési banki (CIB) tevékenység járult hozzá a legnagyobb mértékben.

A magyar leánybank a visszaeső bevételek miatt az egy évvel korábbi 30 millió eurónál alacsonyabb, 21 millió eurós nettó profittal zárta a negyedévet. A nettó kamatbevételek például 48 millió euróról 44 millióra, a díj- és jutalékbevételek 34-ről 32 millió euróra csökkentek a magyar leánybanknál stabil működési költségszint mellett.

A társaság megerősítette Transform 2019 nevű tervének célszámait. Idén 20, jövőre 30 százalékos osztalékkifizetési rátával számolnak.

Címkék: Unicredit
https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/52428/pics/lead_800x600.jpg
Unicredit
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?