hirdetés
Blogolj!

Újabb forrás az innovatív kis- és középvállalkozásoknak


Félmilliárd euró a közép-kelet-európai kis-és középvállalkozásoknak nyújtott finanszírozási keret – jelentette be az Európai Bizottság. Cél, hogy felgyorsítsák a hitelezést, és olyan ügyletekhez nyújtson garanciát, amelyek képesek ösztönözni a munkahelyteremtést és a növekedést az EU-ban és szomszédságában, írta a távirati iroda.

Megállapodást írt alá az Európai Befektetési Alap (EIF) és az UniCredit bankcsoport az InnovFin elnevezésű, kis-és középvállalkozások (kkv) támogatására létrehozott uniós garanciakeret bővítéséről. Ez félmilliárd euró értékű finanszírozási hozzáférést biztosít innovatív kkvk-nak, valamint kisméretű, közepes tőkeerejű vállalkozásoknak nyolc közép-kelet-európai országban, köztük Magyarországon – közölte az Európai Bizottság hétfőn.

Az új megállapodás lehetővé teszi az UniCredit csoport számára, hogy bankjai és lízingcégei révén az eredeti 160 millió eurós hitelkeret felett további 340 millió eurós finanszírozást kínáljon innovatív vállalatoknak Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Romániában, valamint a nem uniós Bosznia-Hercegovinában és Szerbiában.

A megállapodás tükrözi az Európai Unió elkötelezettségét, hogy minél hamarabb olyan konkrét kezdeményezéseket indítson el, amelyek célja, hogy felgyorsítsák a hitelezést, és olyan ügyletekhez nyújtson garanciát, amelyek képesek ösztönözni a munkahelyteremtést és a növekedést az EU-ban és szomszédságában.

Az uniós InnovFin kkv-garanciakeret 25 ezer euró és 7,5 millió euró közötti hitelekre nyújt garanciát és viszontgaranciát, hogy ezáltal segítse elő az innovatív kkv-k, valamint a kisméretű, közepes tőkeerejű – legfeljebb 499 főt foglalkozató – vállalkozások hitelhez jutását. A garanciakeretet az EIF kezeli, és pénzügyi közvetítőkön – bankokon és más pénzügyi intézményeken – keresztül teszi elérhetővé az EU-tagállamokban és a társult országokban. A garanciakeret révén a pénzügyi közvetítőknek az EIF nyújt garanciát a bevont hitelekből keletkező veszteségeik arányos részére.

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/53072/pics/lead_800x600.jpg
Európai Unió,InnovFin,Unicredit
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?