hirdetés
Blogolj!

Az OECD nagyra értékeli a magyar gazdaság teljesítményét


Az OECD friss jelentésében 4,4 százalékos GDP-bővüléssel számol idén Magyarországon. Az OECD 0,8 százalékponttal emelte várakozását a tavaly novemberi prognózishoz képest mind az idei, mind a jövő évi növekedés esetében. Varga Mihály a nemzetközi szervezet miniszteri értekezletén vett részt Párizsban.

A dokumentumot értékelve a pénzügyminiszter elmondta azt is, hogy hazánk növekedése idén negyedik legmagasabb lehet a 37 tagország között az OECD szerint. Hasonlóan a kormány április végén publikált Konvergencia Programjához, amely 4,3 százalékos növekedéssel számolt – írta az MTI.

Az OECD értékelése is megerősíti, hogy a magyar gazdaság növekedése előretekintve is stabil és az ágazatok széles körére kiterjedő.  A minimálbérek jelentős emelkedése, a foglalkoztatás gyors bővülése az erős lakossági bizalommal párosulva megalapozza a fogyasztás folytatódó növekedését. Az élénk munkaerő-kereslet következtében a bérek emelkedése 2018-ban is kétszámjegyű lehet, illetve a már jelenleg is az Európai Unió tagállamai közt negyedik legalacsonyabbnak számító magyar munkanélküliségi ráta tovább mérséklődhet.

Az infláció az OECD szerint 2019-re elérheti a Magyar Nemzeti Bank 3 százalékos célértékét, az alacsonyabb inflációs várakozások fenntartásához az elemzők szerint kamatok emelésére lenne szükség.

A visegrádi országok növekedése az OECD előrejelzése szerint dinamikus marad az előrejelzési időhorizonton, és jelentősen meghaladja az eurózóna átlagát.

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/53378/pics/lead_800x600.jpg
Gazdasági növekedés,OECD,Varga Mihály
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?