Elégedett a magyar pénzügyi folyamatokkal az EBRD és Moody’s

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank legfrissebb jelentése szerint Magyarország azon országok közé tartozik ahol csökkentek a bankok problémás követelésállománya.

Fotó: RFE

Az EBRD amely a kelet- és közép európai országok hitelkondícióját figyeli elkészítette éves jelentését. A pénteken kiadott közlemény szerint 8 százalékkal nőtt a régiós gazdaságok magánszektorainak folyósított hitelek értéke.

Az EBRD közleménye szerint a régióban hét éve nem volt olyan alacsonyan a problémás hitelállomány mint jelenleg. A kimutatás alapján a nem teljesíthető hitelállomány a 17 vizsgált ország közül Albániában, Szerbiában és Magyarországon csökkent leginkább az elmúlt évben. A magyarországi csökkenés mértéke 4,2 százalék.

A magyar bakrendszer kedvező hitelkihelyezéseire a Moody’s Investors Service is felhívta a figyelmet. A londoni székhelyű hitelminősítő jelentése szerint Magyarországon 8,9 százalék az úgynevezett "problémás kinlévőségek" aránya. Ez az arány a kimutatások alapján 8 százalékra csökkenhet év végéig. A hitelminősítő továbbra is pozitív kilátást tart érvényben a magyar bankrendszerrel kapcsolatban.

A Moody`s előrejelzése alapján a magyar bankrendszer hitelkihelyezlsek értéke idén és jövőre is 10 százalékkal növekedhet.

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/54656/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?