hirdetés
Blogolj!

Átláthatóbbak lesznek a bankszámlaköltségek


A Pénzügyminisztérium közleménye szerint a bankoknak egységes díjjegyzéket kell készíteniük a lakossági pénzforgalmi számlatermékeikről és ezeket a jövő év közepétől egy adatbázisba kell feltölteniük. A szabállyal kapcsolatos kormányrendeletről még egyeztetés zajlik.

Fotó: tozsdeforum.hu

A közlemény kitér rá, hogy a kondíciós lista elkészülésével a lakossági ügyfelek számára átláthatóbb és összehasonlíthatóbb lesz a hitelintézetek bankszámla kínálata. A tervezet szerint a bankoknak az adatokat egy központi pénzügyi felügyeleti adatbázisba kell feltölteniük.

Az átláthatósággal azt szeretnék elérni, hogy az ügyfelek minél gyorsabban tudják összehasonlítani a számukra fontos díjtételeket. A bankoknak továbbá évente díjösszesítőt kell küldeni az ügyfelek részére arról, hogy a bakszámlájuk alapján milyen pénzügyi szolgáltatást vettek igénybe az adott évben.

A költségek ismerete segíteni fogja az ügyfeleket, ha esetleg szolgáltatót szeretnének váltani. A PM közleménye szerint az ügyfeleknek lehetőségük lesz egyszerűsített bankváltásra is.

A közlemény szerint az átláthatóság elérésével a bankok között nagyobb verseny alakulhat majd ki. A számladíjak összehasonlítását biztosító rendszer a tervek szerint 2019. július 31-én léphet hatályba.

Címkék: bank
https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/55611/pics/lead_800x600.jpg
bank
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?