hirdetés
Blogolj!

Orosz bankot sújt szankcióval az amerikai kormányzat

Kálovics Tibor

Azért sújtott szankciókkal egy orosz bankot az amerikai kormányzat, mert az kapcsolatban állt egy észak-koreai pénzintézettel.

Fotó: Breaking112.com

A döntést Washingtonban, Steven Mnuchi tárcavezető aláírásával tette hivatalossá az amerikai pénzügyminisztérium. A szankciók Agroszojuz bankot érinti, amely a pénzügyminisztérium szerint jelentős tranzakciókat bonyolított le az észak-koreai külkereskedelmi bank vezetőjével, Han Jang Szuval. A külkereskedelmi bank Észak-Korea legfontosabb pénzügyi intézményének számít. 

Steven Mnuchi a közleményben hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok mindent megtesz azért, hogy az ENSZ és az amerikai kormány által meghatározott szankciók be legyenek tartva, és Észak-Korea ne jusson illegális bevételekhez. 

A tárca további büntetőintézkedéseket hozott az észak-koreai külkereskedelmi bank  moszkvai irodájának helyettes vezetője ellen, akit a közlemény szerint Oroszországnak ki kellene utasítania, valamint szankciók születtek a külkereskedelmi bank két leányvállalata ellen. 

Az Egyesült Államok pénteken az ENSZ Biztonsági Tanácsától (BT) is azt követelte, hogy hozzon szankciókat az orosz bank és a moszkvai székhelyű észak-koreai pénzintézet vezetője és helyettese, valamint annak két leányvállalata ellen.

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/56518/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?