hirdetés
Blogolj!

90 ezer család kapott eddig otthonteremtési támogatást

Kálovics Tibor

Több mint 90 ezer család részesült otthonteremtési támogatásban mióta a program elindult - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Fotó: pestisracok.hu

Novák Katalin elmondta, hogy az igénybe vevők 12 százaléka olyan szülő, aki gyermekét egyedül neveli, így tévhitnek minőúsül, hogy egyszülős családok nem vehetik igénybe a "csok-ot". Az államtitkár kitért arra, hogy a csoknak köszönhetően közel 45 ezer még meg sem született gyermek lakhatása lesz biztosítva, így a programnak jelentős demográfiai hatása is van. 

Az otthonteremtési támogatásnak az építőiparra is jelentős hatása van, hiszen idén az első félévben közel 6500 új ház épült, amely 30 százalékkal haladta meg a tavalyi adatot. Novák Katalin arra is kitért, hogy a csok jövőre is igénybe vehető lesz, a kormány 242 milliárd forintot különít el a költségvetésben otthonteremtési támogatásra. 

Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért megbízott elnöke elmondta, hogy  az intézet felmérése szerint a legtöbb támogatást a Közép-Magyarországon élők vehették igénybe. A támogatások 36 százalékát kisvárosi ingatlanokra kérték, falvakban, községekben igényelték a támogatások 32 százalékát, 23 százalékát megyei jogú városokban lévő ingatlanokra, 9 százalékát pedig budapesti otthonokra. 

Fűrész Tünde nyilatkozatában kiemelte, hogy a budapesti igénylők 34 százaléka kisebb településen létesítette otthonát, vidéken azonban a támogatást igénylők 80 százaléka maradt azon a településen ahonnét igényelte a csokot. 

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/61699/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?