hirdetés
Blogolj!

A Pénztárszövetség szerint az adókedvezmény nagy szerepet játszik a befizetések növekedésében

Kálovics Tibor

A Pénztárszövetség MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a jelentősen növekedtek az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségével együttműködő nyugdíjpénztáraknál a befizetések. 

Fotó: 24ora.eu

A közlemény szerint az egyéni befizetések 16,8 százalékkal, 28,8 milliárd forintra, a tag-egészségkasszáknál 25,6 százalékkal, 10 milliárd forint fölé emelkedtek az elmúlt év első fél évéhez képest.

Kravalik Gábor, a Pénztárszövetség elnökeke elmondta, hogyegyre többen élnek a pénztári megtakarításokhoz kapcsolódó adó-visszatérítés lehetőségével. Az egyéni befizetések összege az idei évben is nőni fog a várakozások szerint az önkéntes nyugdíjpénztáraknál és egészségpénztáraknál. Ezekkel a befizetésekkel ugyanis ki lehet használni az évi 20 százalékos, maximum 150 ezer forintos adó-visszatérítést. 

A Pénztárszövetség adatai szerint  a tagok az év végi időszakban a legaktívabbak.Az elmúlt két év utolsó negyedében az egyéni befizetések összege a 20 millió forintot is meghaladta, míg az évek korábbi időszakában 8 és 13,5 millió forint között mozgott. 

A Pénztárszövetség elnöke kijelentette, hogy az adóvisszatérítés kedvez a lakossági megtakarítási hajlandóságnak és az adófizetés optimalizálása szempontjából is jó lehetőségnek számít. A kutatásból továbbá kiderül, hogy a tagok úgy is megteremthetik a céljaikhoz szükséges anyagi hátteret, ha naponta alig pár száz forintot spórolnak. 

Kravlik Gábor megjegyezte, hogy az egészségpénztárak nemcsak a pénztári tagnak, hanem a családtagjaiknak is segítséget nyújtanak az egészségmegőrzésben és a váratlan helyzetekre való felkészülésben.

A pénztárak 2008 óta 412 milliárd forintot fizettek ki nyugdíjszolgáltatásként, ez azt jelenti, hogy évente átlagosan 40 milliárd forint körüli nyugdíj-kiegészítést juttattak tagjaik számára, az átlagos tagi megtakarítás 1,3 millió forintot ér el.

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/63485/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?