hirdetés
Blogolj!

Egy átlag magyar család 50 ezer forint alatt költ a karácsonyra

Kálovics Tibor

Az mfor.hu kutatást végzett a magyarok körében a karácsonyi vásárlási szokásokat illetően, mint kiderült a megkérdezettek többsége 10 és 50 ezer forint között költ a karácsonyi ünnepekre.

Fotó: mfor.hu

A felmérésből kiderül, hogy a megkérdezettek 38 százaléka legalább hat szerettének vásárol ajándékot az ünnepekre. A válaszadók 40 százaléka legfeljebb 50 ezer forintot szeretne áldozni az ünnepi költekezésre, 18 százalékuk viszont állítása szerint nem tud 5 és 10 ezer forint közti összeget áldozni ajándékokra. A válaszadók negyede költ 50 és 100 ezer forint között, ennél magasabb összeget viszont csak a válaszadók elenyésző része hagy ott a kasszáknál az ünnepi időszakban. 

A pénzt költők 13 százaléka adott olyan választ, amely szerint magasabb összeggel számol mint tavaly, 52 százalékuk viszont nem akar annyi pénzt költeni mint 2017-ben. 

A válaszadók mindössze 32 százaléka szerzi be az ajándékot webshopban így a többség még mindig a hagyományos bolti vásárlásra szavaz. A válaszadók 19 százaléka válaszolta azt, hogy mindent az utolsó pillanatban intéz a bevásárlással kapcsolatban. 

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/64123/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?