hirdetés
Blogolj!

Hétfőn ülésezik a Nemzeti Versenyképességi Tanács

Kálovics Tibor

Varga Mihály tájékoztatta az MTI-t, hogy a Nemzeti Versenyképességi Tanács a hétfői nap során fog tárgyalni a legfontosabb kitörési pontokat tartalmazó versenyképességi stratégiáról. 

Fotó: kormany.hu

A miniszter elmondta, hogy a Versenyképesebb Magyarországért elnevezésű dokumentum már a jövő héten a kormány elé kerülhet. A

A tárcavezető felidézte, hogy a Pénzügyminisztérium, a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium javaslatait összesítő munkaanyagot a mostanit megelőző alkalommal vitatta meg a tanács, annak alapján már a konkrét javaslatokat tartalmazó javaslatcsomag készült el. 

A részletes program hat területen foglalja össze azokat az intézkedési javaslatokat, amelyek változtathatják meg az ország versenyképét. Ezek az adózáshoz, az oktatáshoz, és a vállalati környezet működtetéséhez kapcsolódnak. 

Varga Mihály elmondta, hogy a magyar gazdaság az előző negyedévben 5 százalékkal gyorsult mint korábban, viszont azért, hogy fenntudják tartani a magas ütemű felzárkóztatást akkor azért így is javítani kell a gazdasági növekedés feltételeit. 

Varga Mihály szerint a sikeres felzárkóztatás alapja a termelékenység, és a hatékonyság javítása. Ezek elérése nemcsak a gazdasági szereplői, de az állami intézmények számára is fontos cél. Ennek megvalósítását segíti ez a javaslatcsomag amely alapján a kormány fog dönteni a konkrét intézkedésekről. 

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/64740/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?