Blogolj!

Az államtitkár szerint jó befektetés lesz a nyugdíjkötvény

Kálovics Tibor

Gion Gábor a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára a Magyar Időknek nyilatkozva elmondta, hogy a kormány még idén kidolgozhat egy új nyugdíj-előtakarékossági lehetőséget.

Fotó: pestisracok.hu

Az államtitkár az interjúban kifejtette, hogy ezzel szeretnék elősegíteni a magánszemélyek nyugdíjas évekre való megtakarítását és azt, hogy a megtakarításaikat egy biztonságos és költségkímélő állampapírban tartsák. 

Gion Gábor ismertetése szerint az állam ezzel egy hosszútávú megtakarítási formát kínál és így az emberek számára szélesebb anyagi lehetőségek állhatnak rendelkezésre ha speciális állampapírba fektetnek.

Az új konstrukcióban a magánszemélyek kamatprémiumhoz jutnának, a nyugdíj-előtakarékossági kötvény pedig a nyugdíjkorhatár elérésével járna le. A felhalmozott összeg kifizetését lehetne kérni egyben, de akár részletekben is hozzá lehet majd jutni a megtakarításhoz. 

Gion Gábor szerint egyre nagyobb jelentősége van itthon az öngondoskodásnak, valamint annak, hogy az állampolgárok bizonyos célokra meg tudjanak takarítani kisebb-nagyobb összegeket. Az államtitkár szerint fontos a  lakosság állampapír-vásárlásainak ösztönzése is. Emiatt létrejött hat új állampapírtípus, valamint emelkedett a kincstári értékesítési pontok száma, ahol a lakosság állampapírt vehet, az állam pedig vonzó kamatot kínál a papírok után. 

Az államtitkár szerint jelenleg csak egy olyan, kifejezetten hosszú futamidejű lakossági állampapír hiányzik a kínálatból, amely a nyugdíjcélú előtakarékosságot is támogatja. Ezt pótolhatja a mostani konstrukció. 

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/65049/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?