hirdetés
Blogolj!

Egyre népszerűbbek a fix kamatozású lakáshitelek

Kálovics Tibor

Az OTP Bank adataiból kiderült, hogy szeptember hónapban tízből kilenc lakáshitelt már fix kamatokkal igényeltek, a hitelek közül pedig a hosszabb kamatperiódusúak voltak a legnépszerűbbek. 

Fotó: bankmonitor.hu

Az OTP a közleményében jelezte, hogy amiatt, hogy életbe léptek az adósságfék szabályok módosításai a hitelpiac egyre inkább elmozdulhat a hosszabb lejáratú jelzálogkölcsönök felé. 

Jól mutatja, hogy az igénylők mennyire kerülik a kockázatot, hogy amíg év elején 63 százalékuk igényelt fix kamatozású hitelt addigra ez az arány 95 százalékra nőtt szeptemberig.  A bank a legnépszerűbb kamatperiódusokban is változást tapasztalt mivel mára a tíz évig, vagy a futamidő végéig rögzített kamatozású lakáshitelek váltak a legkeresettebbekké. 

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek is, az OTP-nél már az újonnan kötött szerződések két harmada ilyen típusú. 

Kormos Zoltán  az OTP Bank lakáshitel főosztályának vezetője szerint az új adósságfék szabályok abban segíthetik az igénylőket, hogy minél biztonságosabban tervezzenek pénzügyeik területén. Az igazgató szerint ez a hosszabb kamatperiódusú hitelek felé fogja eltolni majd a keresletet. 

Címkék: bank
https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/66027/pics/lead_800x600.jpg
bank
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?