hirdetés
Blogolj!

Egyre nyitottabbak a fiatalok a nyugdíjcélú megtakarításokra

Kálovics Tibor

A  City Hitelbróker Kft. (CHB) saját ügyfelei körében végzett kutatásából kiderül ,hogy a fiatalabbak egyre inkább nyitottnak arra, hogy nyugdíjcélú megtakarítást kössenek. 

Fotó: hirado,hu

A reprezentatív kutatásból, amelyet a cég 5000 válaszadóval végzett kiderül, hogy a válaszadók 20 százaléka úgy gondolja, hogy minél hamarabb el kell kezdenie gondoskodni a nyugdíjas éveiről. A 20-30 év közötti korosztály átlagban 20 ezer, míg a 30 év felettiek 30 ezer forintot tesznek félre átlagban a nyugdíjmegtakarításukba. 

A válaszadók 75 százaléka úgy gondolja, hogy ahhoz, hogy az aktív korban megszokott életszínvonal fenntartható legyen a nyugdíj mellett legalább havi 200 ezer forintra lesz majd szüksége. 

Üveges Ádámot, a City Hitelbróker Kft. biztosítási üzletág vezetője az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy egy 30 éves felnőttnek körülbelül 35 éve van arra, hogy félretegyen a nyugdíjig. Szerinte ez adójóváírással, a biztosítótól kapott bónuszokkal, a megtakarításhoz kapott hozammal, átlagos hozamvárakozások mellet havi 30 ezer forint megtakarítással érhető el. 

A cég felhívja közleményében a figyelmet, hogy a nyugdíjmegtakarításokat az állam is támogatja és a befizetések után 20 százalék adójóváírást lehet igénybe venni maximum évi 280 ezer forint formájában. 

Címkék: nyugdíjak
https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/66357/pics/lead_800x600.jpg
nyugdíjak
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?