Blogolj!

Pénzügyek lebonyolítása néhány érintéssel? Ez már a jelen!

Dorogi László

A Gránit Bank és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem harmadik alkalommal hirdetett közös ötletpályázatot olyan fiatal mobilalkalmazás-fejlesztők számára, akik innovatív ötleteikkel reofrmálhatják meg a banki szektort.

Idén már harmadszor hirdetett közös ötletpályázatot a GRÁNIT Bank és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatika Tanszéke a jövő pénzügyi mobilalkalmazásának kifejlesztésére, amelyre ezúttal is számos kreatív pályamunka érkezett. A pályázat célja – hasonlóan a korábbi évek kiírásaihoz – előremutató, a felhasználók igényeire szabott, a piacon még nem elérhető, okostelefonon futó pénzügyi alkalmazás fejlesztése volt. A beérkezett pályaművek közül a szakmai zsűri a fődíjas pályaműveket az újdonságok potenciális üzleti értéke, a bemutatott alkalmazás design-ja és a prototípus kidolgozottsága alapján választotta ki.

A fődíjas mobilapplikáció univerzális tanácsadóvá változtatná a banki mobil app-ot, hogy felhasználójának minél teljesebb szolgáltatás - akár még receptek és lépésszámláló is - rendelkezésére álljon a pénzügyek néhány érintéssel való lebonyolítása mellett, valódi élménnyé változtatva az alkalmazás használatát. A másik két díjazott ötlet közül az egyik a mobilkészülékek sajátosságait kihasználva a bankolást a telefonáláshoz és SMS küldéshez hasonló egyszerűségű műveletté varázsolná, míg a másik egy modern banki app teljes arzenáljával javasolta elnyerni az ügyfelek tetszését, mely az alapfunkciókon túl alkalmas mikro megtakarítások kezelésére, QR kódos fizetésre, kártyazárolásra, és még számos egyéb banki műveletre. A nyertes pályázók, Kapitány Erik, Varnyú Dóra és Czetter Gábor a decemberi díjátadó gálán vehették át jutalmukat.

Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója a pályázattal kapcsolatban kiemelte, a mobiltelefonra épülő virtuális világ olyan új lehetóségeket kínál, amely arra inspirálja a pénzintézetet, hogy intenzíven építsen a jövő mobilfejlesztőinek innovatív ötleteire - többek között a pályázaton győztes munkákra - is. Charaf Hassan a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanszékvezető professzora hozzátette, hogy az egyetemi képzés minőségi színvonalát jelzi a tény, hogy sok kiváló, igényes és gyakorlati megvalósításra is alkalmas pályamű született.

A GRÁNIT Bank nemcsak Magyarországon, de európai mércével mérve is élen jár a digitális pénzügyi szolgáltatások innovációjában, ők vezették be itthon elsőként az újgenerációs érintéses mobilfizetést, a GRÁNIT Payt, a videós azonosítással teljes körűen megnyitható lakossági bankszámlát, vagy az idén megújított eBank banki mobilalkalmazást is, amellyel az országban elsőként az app-ba beépítve diagramokon követhetők a kiadások és a bevételek. A pénzintézet továbbra is élen kíván maradni a digitális innovációkban, felelős vállalati szereplőként pedig fontosnak tartják, hogy mindez összekapcsolják a jövő informatikai szakembereinek felkészítésével és az itthoni informatikai képzés támogatásával.

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/66895/pics/lead_800x600.jpg
GRÁNIT BAnk,mobilapp,pályázat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?