817-re nőtt a fertőzöttek száma hazánkban
Elhunyt újabb 9 idős, krónikus beteg is, amivel 47-re nőtt a halálos áldozatok száma.
Blogolj!

Versenyt élénkítene az MNB a lakásbiztosítások piacán

Kálovics Tibor

Binder István a Magyar Nemzeti Bank fejlesztési igazgatója a közmédiának nyilatkozva elmondta, hogy az MNB, hogy megélénkítse a versenyt a lakásbiztosítások piacán. 

Fotó: azuzlet.hu

Az igazgató nyilatkozatában leszögezte, hogy a verseny élénkítésére azért van szükség, mert ezen biztosítások 70 százalékát öt piaci szereplő biztosítja, a további kis és közepes biztosítók pedig nem számítanak igazán versenyképesnek. 

A jegybank szerint fennáll a lehetősége annak, hogy drágák az elérhető lakásbiztosítási termékek illetve ugyanannyi pénzért a biztosítók jobb szolgáltatást kínálhatnak, ennek az az oka, hogy az ügyfeleket kevés biztosító szolgálja ki. 

Binder István kiemelte, hogy az MNB akárcsak a fogyasztóbarát lakáshitelek esetén egy fogyasztóbarát lakásbiztosítást alakítana ki, vagy akár jegybanki szabályozó eszközöket is bevezethet. Elmondta, hogy a döntés az év második felében születhet meg.  

A felügyeleti szóvivő s elmondta, hogy az MNB dolgozik egy teljes körű biztosítási garanciarendszer kialakításán is mivel számításaik szerint  a biztosítási piac jelenlegi 1000 milliárd forintos díjbevétele 2000 milliárd forintra emelkedhet a következő tíz év során. 

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/67161/pics/lead_800x600.jpg
Magyar Nemzeti Bank
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?