hirdetés
Blogolj!

Jól járnak a paneltulajdonosok


Tovább szárnyalnak a panelárak, a több lakótelep esetében három év alatt megduplázódott az átlagos négyzetméterár, de a legkevésbé dráguló paneleknél is 40 százalékot mért az OTP Lakótelep Értéktérképe. A szakértők szerint a tendencia idén is folytatódik.

fotó: blikk.hu

Aki három-négy évvel ezelőtt lakótelepi lakást vásárolt, az nagyon jól járt, akár lakhatási, akár befektetési szándékkal vette. Aki például a XI. kerületi Lágymányosi lakótelepen vett magának lakást 2015-ben, négyzetméterenként 300 ezer forint alatti átlagáron, annak ma több mint dupla annyit ér az otthona: a remek elhelyezkedésű területen átlagosan 587 ezer forintba kerül egy négyzetméter és ezzel a legdrágább magyarországi lakótelepnek számít – derül ki az OTP Lakótelep Értéktérkép adataiból.

A több nagyváros lakótelepe is felértékelődött a munkalehetőségek miatt. Tatabánya, Debrecen, illetve Kecskemét egyes lakótelepein bőven 80 százalék fölötti az elmúlt három év alatti drágulás.

"Aki a válság mélypontján vett jó helyen lakótelepi lakást, az elmúlt pár évben ennek árából - minimális hitellel vagy csokkal kiegészítve - akár már egy külvárosi vagy agglomerációs kertes családi házba is költözhetett"

- fogalmaz Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője.

A lakótelepi árak várhatóan továbbra is nőnek, bár a drágulás üteme mára lassult. Jelenleg a jól megválasztott lakásvásárlással és kiadással elérhető nettó bérleti hozamok bár csökkennek, a 4-6 százalékos szint még bőven vonzó lehet a potenciális vásárlók számára - olvasható az elemzésben.

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/67413/pics/lead_800x600.jpeg
panelárak,panellakás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?