hirdetés
Blogolj!

Vigyázat! Adathalászok támadják a CIB ügyfeleit

Kálovics Tibor

A tavalyi évben több alkalommal is adathalászok próbálták átverni a bankok gyanútlan ügyfeleit. Most a CIB Bank klienseivel szemben próbálkoznak.

Fotó: cib.hu

A CIB a honlapján figyelmeztette ügyfeleit, hogy a nevükkel visszaélve próbálják megszerezni az adatokat. A hitelintézet az adathalász levelét is közzétette. 

Az adathalászat egyre komolyabb gondot jelent a bankok számára. A rendőrség tájékoztatása szerint az ilyen módon okozott kár több százmillió forintot is elérhet. A csalók legtöbbször hitelintézetek nevében próbálnak pénzhez jutni gyanútlan áldozataiktól. 

A CIB felhívja a figyelmet, hogy a levélben amely tele van nyelvhelyességi és helyesírási hibákkal azzal a céllal jöhetett létre, hogy pénzt csaljon ki az emberekből. A hitelintézet nyomatékosan kéri ügyfeleit, hogy ne kattintsanak a levélben található linkre, valamint töröljék az e-mailt azonnal. 

Hasonlóan az ilyen esetekhez, a CIB nyomatékosítja, hogy ügyfeleitől e-mailben nem kért soha bizalmas adatokat mint például a tranzakciók végrehajtásához szükséges jelszavak, belépési azonosítók.

Fotó: alee.hu

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/67557/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?