Blogolj!

Tőzsde: elemzők szerint tovább tarthat a MOL lendülete

Kálovics Tibor

A portfolio.hu elemezte a hazai blue chip-vállalatok grafikonjait és arra a következtetésre jutott, hogy az OTP lendülete kissé alábbhagyott míg a MOL-é folytatódhat a Budapesti Értéktőzsdén.

Fotó: tőzsdefórum.hu

Az elemzésből kiderül, hogy az OTP árfolyama november első felében emelkedésnek indult amelynek révén decemberben 11850 forintba került egy részvény. Ez történelmi csúcsnak minősült a bank esetében. Ezt követően az árfolyam 11 155 forint és 11055 forint között ingadozott ám januárban ismét emelkedni kezdett. 

Január első felében az OTP újabb történelmi csúcsot ért el 11 900 forinttal, az árfolyam azonban ezt követően megint zuhanásnak indult. Ezt követően az OTP a 9-napos mozgóátlag alá került és 11 632 forintra is visszaeshet ha ez a fajta lecsorgás folytatódik a későbbiekben. Ha a 9-napos mozgóátlagot sikerül áttörni akkor újra 11 850 forintos ár körül lehetnek a részvények. 

A MOL-részvények árfolyama tavaly nyár óta felfelé haladt, majd egy rövid visszaesést követően újra emelkedni kezdett. A MOL január első felében áttörte a 3200 forintos ellenállást és ezt követően újabb emelkedésbe kezdett. Az elemzők szerint hamarosan elérheti a 2017 novemberi csúcsátt vagyis a 3290 forintot. Az elemzők szerint a 3200 forintos szint stabil lehet az olajcég esetében. 

A Richter 2017 júniusban érte el csúcspontját, míg tavaly júliusig mély pontra jutott ám az év végére jelentős emelkedés volt várható a gyógyszercéggel kapcsolatban. Január első heteiben ez az emelkedés bekövetkezett és az árfolyam felfelé tört ez azonban nem volt hosszú életű folyamat. Az elemzők szerint most kulcsfontosságú az árfolyammal kapcsolatban, hogy a 9 és a 20 napos mozgóátlagok közé szorult és, hogy merre törhet ki a későbbiekben. 

A Magyar Telekom tavaly novemberben szárnyalt majd az árfolyam decemberben lecsorgott, januárban viszont megint erősödött. Bár a lendület csökkent az árfolyamnövekedésben, a cég papírjai erősödtek a múlt hét során is és akár 472 forintra is nőhetnek a részvényárak a következőkben. 

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/68163/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?