3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

Péntektől jönnek az új ötszázasok

Dorogi László

A régi 500 forintos bankjegyekkel október 31-ig lehet fizetni, ezzel végéhez közeledik a jegybank által 2014-ben meghirdetett bankjegycsere program.

Fotó: MNB

A Magyar Nemzeti Bank 2014-ben hirdette meg bankjegycsere programját, amelynek kereteink belül fokozatosan minden bankjegyet egy modernebb, a kor igényeinek sokkal inkább megfelelő változatra cserélt, cserél.

A bankjegycsere az új tízezres bevezetésével kezdődött 2014-ben, azonban a régi tízezer forintos bankjegyek bevonásáról egyelőre nem döntött az MNB, így a régi és az új bankjegyek is korlátozások nélkül használhatóak a készpénzforgalomban.

Ezzel szemben a régi ezer forintos, a régi kétezer forintos a régi ötezer forintos és a régi húszezer forintos bankjegyekkel már nem találkozhatunk a készpénzforgalomban, de pánikra semmi ok, ha mégis van nálunk egy-két ilyen bankjegy.

A forgalomból korábban bevont bankjegyek ugyanis nem veszítik el azonnal az értéküket, a bevonási határidő után még három évig minden bank- és postafiókban, húsz évig pedig az MNB lakossági pénztárában díjmentesen beválthatók - azonos címletű - új fizetőeszközre.

Az új ötszáz forintos bankjegyekkel február 1-től találkozhatunk.

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/68223/pics/lead_800x600.jpg
bankjegycsere,Magyar Nemzeti Bank
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?