hirdetés
Blogolj!

Bővült a foglalkoztatottság Észak-Magyarországon

Kálovics Tibor

A KSH adatira hivatkozva Csath Magdolna közgazdász felhívta a figyelmet, hogy az észak-magyarországi régióban az átlagosnál is erőteljesebb mértékben bővült a foglalkoztatottság.

Fotó: tozsdeforum.hu

A szakértő a Központi Statisztikai Hivatal ezen a héten kiadott adatira hivatkozva mondta el elemzését a Magyar Televízió műsorában. Kiemelte, hogy a felsőfokú végzettséggel rendelkezők foglalkoztatottsági aránya jelenleg 85,2 százalék, míg az alapfokú végzettséggel rendelkezők esetében ez az arány alig éri el a 40 százalékot. 

Azon régiókban ahol a foglalkoztatottság kisebb ott jóval nagyobb az alacsonyabb végzettségűek aránya így a közgazdász szerint ezen képzésekkel lehet javítani. 

Csath Magdolna szerint az alsó és a középfokú végzettségűeknél is emelni kell a képzettség szintjét és a gazdasági szerkezet miatt növelni kell az olyan ágazatok arányát amelyen a munkahelyek igénylik a tudást és nagyobb érték előállítását teszik lehetővé. Ezek szerinte ugyanis javítják a termelékenységet. 

Kiemelte, hogy Észak-Magyarországon az átlagosnál is nagyobb a foglalkoztatottság mértékének növekedése a foglalkoztatottság aránya azonban még mindig nem éri el az országos átlagot. 

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/68459/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?