hirdetés
Blogolj!

Gazdaságvédelmi programot alakított ki a kormány

Kálovics Tibor

Varga Mihály szerint a magyar gazdaság növekedése 2019-ben meghaladhatja a  Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet által elvárt szintet, viszont véleménye szerint a világgazdasági lendület esetleges visszaesése miatt gazdaságvédelmi programot alakíthat ki a kormány. 

Fotó: MTI

A pénzügyminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának nyilatkozta, hogy mivel több szó esik egy lehetséges új gazdasági válságról mint amennyi a magyar gazdaság teljesítményén meglátszik. Úgy véli, hogy a világgazdasági lendület kezd visszaesni és ezeket a hatásokat Magyarország sem tudja teljesen kizárni. 

Varga Mihály elmondta, hogy a kormány olyan intézkedéseket kíván létrehozni amely a bérnövekedés ütemének megtartására, a munkahelyek megvédésére és a fejlesztések megtartására összpontosít. A tárcavezető kiemelte, hogy több minisztériumban is folyik egy gazdaságvédelmi program kialakításának tervezése. 

Varga Mihály a csütörtökön kiadott OECD-elemzésről is beszélt, úgy véli a nemzetközi intézmények utólag javítják a magyar gazdasági növekedéssel kapcsolatos várakozásaikat. Példaként említette a tavalyi évet mikor az előrejelzések 3,5 százalékot vártak ehhez képest valószínűleg 4,6-4,7 körüli növekedés a reális. 

Varga Mihály azt is hangsúlyozta, hogy az elmúlt években több mint 8 százalékkal csökkent az elmúlt években és több ágazatban is munkaerőhiány is kialakult és jelezte, hogy a magyar kormány ezt nem bevándorlással hanem a hazai tartalékok mobilizálásával kívánja megoldani. Tartalékként a közfoglalkoztatottakat az inaktívakat és a munkanélkülieket nevezte meg. 

Varga Mihály elmondta: a következő hónapokban  három-négy olyan intézkedést terveznek, amelyek tovább erősítenék a foglalkoztatás lehetőségét a teljes lakosság számára. 

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/68457/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?