hirdetés
Blogolj!

Jövő héten kezdődik a hitelminősítők vizsgálata Magyarországgal szemben

Kálovics Tibor

A magyar államadós-osztályzatok hitelminősítői vizsgálatsorozata a jövő héten veszi kezdetét. A három vezető hitelminősítő összesen hat felülvizsgálatot tervez a 2019-es évre. 

Fitchratings.com

Idén először a  Standard & Poor's globális minősítési részlege az S&P Global Ratings vizsgálja a szuverén besorolásokat. Először februrá 15-én várható értékelés, majd augusztus 16-án kerül ismét értékelésre hazánk a cégnél. A döntés bejelentése Londonban péntek éjfél utánra várható. 

A Fitch Ratings február 22-én végzi el az első értékelését míg a második értékelésre szintén augusztus 16-án kerül sor. A Moody's Investors Service  május 3-át és október 25-ét jelölte ki vizsgálati időpontra. 

A három hitelminősítőnél Magyarország a befektetésre ajánlott sávban található. A  Fitch Ratings és az S&P Global Ratings "BBB mínusz", a Moody's Investors Service ugyanennek megfelelő "Baa3" osztályzattal, vagyis a befektetési ajánlású kategória alapszintjén - tartja nyilván Magyarországot.

A Fitch és az  S&P a felminősítés lehetőségére utaló pozitív kilátásokat tart érvényben az osztályzattal kapcsolatban míg a Moody's besorolása stabil. 

Az S&P a szakértők szerint idén több ország osztályzatán is javíthat akár Magyarországén is. A Moody's tanulmánya szerint Magyarország gazdasága a várható lassulás ellenére is az Eu-átlagot meghaladó ütemben növekszik. A cég 3,4 százalékos növekedést vár idén hazánktól. 

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/68733/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?