hirdetés
Blogolj!

Formális feltételek kellenek majd a kamatmentes 10 milliós hitelhez


Formális hitelbírálatot végeznek a bankok a kormány július 1-jén megjelenő új 10 milliós, kamatmentes hitelezének kihelyezésekor, amelynek során a jogszabályi feltételeknek való megfelelést mérlegelhetik - pontosította Novák Katalin államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában a korábbi kormányzati nyilatkozatokat.

fotó: Nlcafe.hu

Novák Katalin egyértelműsítette azt is: a három gyerek után járó újautótámogatáshoz a meglévő gyermekeket is figyelembe lehet venni. A családügyi államtitkár az interjúban összefoglalta a fiatal házasok kamatmentes hitelenek legfontosabb felételteleit:

  • Az igénylő házastársak legalább egyikének 3 éves biztosítotti jogviszonya (felsőoktatást is figyelembe véve) kell legyen, a nőnek 18-40 év közöttinek kell lennie. Legalább az egyik félnek első házasnak kell lennie.
  • Nem feltétel, hogy friss házasok legyenek, az sem, hogy ne legyen gyermekük.
  • A bankoknál lehet igényelni július 1-je után, formális hitelbírálat lesz, ahol a bankok az említett feltételeket mérlegelhetik.
  • A kormány arra számít, hogy a gyermeket vállalók fogják felvenni, mert akinek nem lesz gyermeke, visszamenőleg és előretekintve is kamattámogatással együtt kell visszafizetnie a hitelt.
  • A Magyar Bankszövetséggel és ezen keresztül a magyar bankok szereplőivel is egyeztetnek, már most egy méltányos tárgyalási folyamaton vannak túl. A bankok felmerülő költségeit megtérítik, az állam kezességvállalóként áll a hitelek mögött.
  • A legalább három gyerek után járó újautótámogatáshoz a meglévő gyermekeket is figyelembe lehet venni, gyakorlatilag minden olyan gyermeket, amelyre családi pótlékot lehet igénybe venni.
https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/70076/pics/lead_800x600.jpg
10 millió forint,fiatal házasok kamatmentes hitele
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?