Blogolj!

Márciusban tájékoztatják a Nemzeti Eszközkezelő Zrt ügyfeleit

Kálovics Tibor

A Nemzeti Eszközkezelő Zrt tájékoztatása szerint a cég 28 447 ügyfelének küldte meg a tájékoztató levelet, amely személyre szólóan tartalmazza az adott ingatlanra vonatkozó visszavásárlási feltételeket. 

Fotó: civiklkontroll.hu

A bérlőknek a kézhezvételtől számított 60 napon belül nyilatkozniuk kell, hogy élnek-e visszavásárlási lehetőségükkel. A NET bárlői dönthetnek amellett, hogy kedvező feltételek mellett vételár-kedvezménnyel, egy összegben vagy hosszú távú részletfizetéssel vásárolják meg az ingatlant. A vételár megegyezik az eszközkezelő által fizetett korábbi vételárnak a bérlő által december 31-ig megfizetett lakbérrel csökkentett összegével.

Egyösszegű vásárlás esetén a vételár (jelzálog, elidegenítési és terhelési tilalom bejegyzése mellett) további kedvezménnyel is csökkenthető. A fővárosban illetve Budapest agglomerációjában illetve a megyei jogú városokban a kedvezmény tizenöt százalék, más vidéki nagyvárosban huszonöt százalék, míg egyéb településeken harmincöt százalék. Egyösszegű befizetéssel a bérlők közeli hozzátartozói is élhetnek. 

 A NET közleménye szerint ha az ügyfél él a visszavásárlási ajánlattal akkor jelenlegi bérleti díjnak megfelelő összeg törlesztésére van lehetőség, ami átlagosan havi 11 160 forint. A részletek megfizetésének határideje nem lehet több mint 360 hónap. A tulajdonosszerzés miatt felmerülő anyagi valamint eljárási kötelezettségeket az állam nem viseli. 

A NET bérlői úgy is nyilatkozhatnak, hogy nem vásárolják vissza az ingatlant, hanem bérlők maradnak, ezen esetben a bérleti díjuk nem változik. Azok akik semmilyen nyilatkozatot nem küldenek vissza a megadott határidőig akkor elveszítik a visszavásárlás lehetőségét és a bérleti díjuk is emelkedik. 

A NET által kiküldött levél automata hanghívással is felhívja az ügyfelek figyelmét a kormány által biztosított egyszeri lehetőségre. A kérdésekre megválaszolására telefonos ügyfélszolgálat is rendelkezésre áll valamint az eszközkezelő márciustól minden megyeszékhelyen ügyfélszolgálatot működtet.

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/70540/pics/lead_800x600.jpg
Nemzeti Eszközkezelő Program
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?