Blogolj!

Több mint 21 milliárd forintot kapnak a társadalmi vállalkozások

Kálovics Tibor

Az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. közleménye szerint több mint 21 milliárd forint uniós pályázati forráshoz jutnak a társadalmi vállalkozások a 2021-es finanszírozási ciklus során. Ez több ezer hátrányos helyzetű ember számára jelent majd új munkahelyet. 

Fotó: ifka.hu

A közlemény kitér arra, hogy a 2021-ig tartó időszakban a társadalmi vállalkozások fejlődését 10 milliárd forint visszatérítendő hitel is szolgálja majd. 

A társadalmi vállalkozásokat támogató  PiacTárs projek 2016-ban indult és az eltelt időszakban 500 nonprofit és civil szervezet valamint szociális szövetkezet vett részt tanácskozásain. Az elmúlt két és fél évben több mint 1000 fejlesztési terv került értékelésre és 472 fejlesztési tervhez adtak minősítést. 

A programok célja, hogy a társadalmi vállalkozások eredményesen vegyenek rész az állami és piaci szereplőkkel való együttműködésben és képesek legyenek állami és EU-s támogatások mellett piaci bevételekre is szert tenni, majd fenntarthatóan finanszírozni a tevékenységüket. 

A társadalmi vállalkozások olyan nonprofit vállalkozásnak számítanak, amelyek az esetek többségében nemzetstratégiailag is fontos célok érdekében tevékenykednek. Gyakran alkalmaznak megváltozott munkaképességűeket és inaktív személyeket vezetnek vissza a munkaerőpiacra. 

A társadalmi vállalkozások megerősítését hazánkban a Pénzügyminisztérium háttérintézményei, az IFKA és az OFA Nonprofit Kft. által működtetett PiacTárs kiemelt projekt biztosítja.

 A társadalmi vállalkozások megerősítését Magyarországon az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Pénzügyminisztérium háttérintézményei, az IFKA és az OFA Nonprofit Kft. által működtetett PiacTárs kiemelt projekt biztosítja.

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/70908/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?