817-re nőtt a fertőzöttek száma hazánkban
Elhunyt újabb 9 idős, krónikus beteg is, amivel 47-re nőtt a halálos áldozatok száma.
Blogolj!

Ideje azonosítanunk magunkat: tömegek bankszámláját zárolhatják!

Pintér M. Lajos

A pénzintézetek ügyfeleinek azonosítaniuk kell magukat június 26-ig, mert ellenkező esetben zárolják a számlát – figyelmeztetett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője az M1-en.

Illusztráció: pixabay.com

Binder István emlékeztetett: az intézkedés uniós, illetve hazai jogszabály alapján vált szükségessé a pénzmosás, illetve a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem érdekében. Az azonosítás, az okmányok másolása néhány percet vesz igénybe, illetve az ügyfeleknek nyilatkozni kell arról, hogy nem kiemelt közszereplők, mert rájuk többlet előírások vonatkoznak – vázolta az MTI híre szerint.

A június 26-áig történő azonosítási kötelezettség jellemzően azokra vonatkozik, akik az elmúlt két évben nem jártak személyesen a bankjuknál. A többiek adatait ugyanis időközben valószínűleg egyeztették.

Jó tudni, hogy az adatközlés postán, illetve e-mailen is megoldható. Utóbbi feltétele, hogy a dokumentumok a banknál bejelentett e-mail címről érkezzenek.

Binder István arra is felhívta a figyelmet, hogy a számlához tartozó csoportos beszedéseket az adategyeztetés hiányában is teljesítik a bankok, azonban egyedi utalásokra vagy pénzfelvételre nem lesz lehetőség.

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/72976/pics/lead_800x600.jpg
bank,bankszámla,Magyar Nemzeti Bank
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?