Blogolj!

Varga Mihály szerint folytatódhat az adócsökkentés és bővülnek az adókedvezmények

Kálovics Tibor

A pénzügyminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának nyilatkozva elmondta, hogy a közterhek enyhítése a  munkát és jövedelmet terhelő adók mérséklése mellett az adókedvezmények bővítésével folytatódhat. 

Fotó: MTI

A pénzügyminiszter szerint a közeljövőben elsősorban a gazdasági növekedést támogató szolgáltatások adója csökkenhet majd a közeljövőben. A csökkentési folyamat eddig elfogadott elemei, a szociális hozzájárulási adó és a kisvállalati adó mérséklése valamint a fejlesztési célú adókedvezmények hozzáférhetőségének bővítése. Elmondta, hogy hazánkban a társasági adó jelenleg a legalacsonyabb az EU-n belül, még az SZJA mértéke a harmadik legalacsonyabbnak felel meg. 

Varga Mihéky növekvő lakossági bizalom jelenként értelmezte az új állampapír sikerét. Becslése szerint a forgalom az értékesítés második hetében több száz milliárd forint lehetett. Kiemelte, hogy az állampapírok iránti keresletbe fektetett bizalom az a pénzügyi kultúra részének tekinthető. 

Varga Mihály azzal indokolta a kibocsájtást, hogy az államadósság szerkezetét át kell alakítani. A pénzügyminiszter úgy fogalmazott, hogy a kormány 2010 óta az államadósság csökkentése érdekében átalakította a gazdaságpolitika kereteit, de fontos szempontot képez az adósságon belüli devizaarány további mérséklése is.

A tárcavezető szerint a gazdasági növekedés jelenleg lendületes és hazánk képes az általános európai lassulás ellenére is bővülést elérni. Úgy véli, hogy az állampapírok kibocsájtásával az államadósság 2020-ra a GDP 67 százalékára eshet vissza és ez tovább csökkenhet a következő években. Hangsúlyozta, hogy a bővülésnek köszönhetően minden területre, többek között oktatásra, egészségügyre, környezetvédelemre és közbiztonságra is több pénz jut. 

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/74691/pics/lead_800x600.jpg
adózás,Varga Mihály
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?