Blogolj!

Sosem volt még ilyen kényelmes a bankolás

Dorogi László

Sokan érdeklődnek a június elején kibocsátott állampapírok iránt a különböző pénzintézeteknél, nem kivétel ez alól a GRÁNIT Bank sem. Az országban elsőként náluk lehet online, videón keresztül, otthonról megnyitni értékpapírszámlánkat.

Fotó: GB Solutions

Magyarországon elsőként a GRÁNIT Bank indította el a VideóBankon keresztül történő állampapír értékesítést - áll a pénzintézet csütörtöki közleményében. Ez nem jelent mást, mint hogy android alapú okostelefonon, vagy számítógépen a GRÁNIT Videóbankon keresztül lehet lakossági állampapírt vásárolni, s az egész folyamat nem vesz igénybe néhány percnél többet. Ami talán még ennél is fontosabb, hogy a szolgáltatás teljesen ingyenes.

A rendszert június 19-én indította el élesben a pénzintézet, azóta lehet Magyar Állampapír Pluszt, a továbbra is rendkívül népszerű Prémium Magyar Állampapír új sorozatait, valamint az Egyéves Magyar Állampapírt megvásárolni online.

A GRÁNIT VideóBankon keresztül történő vásárlásnál az állampapír jegyzése az értékpapírszámla nyitással egybekötve akár otthonról is lebonyolítható, az állampapír letéti őrzése díjmentes, továbbá az értékpapírszámla vezetéséért sem kell díjat fizetniük a bank ügyfeleinek - emelik ki közleményükben.

"Az elmúlt időszakban több ezren nyitottak lakossági folyószámlát a GRÁNIT VideóBankon, és rendkívül megnőtt az ügyintézésnek ezt a kényelmes, de egyúttal személyes módját választók száma. Ezért döntöttünk úgy, hogy a csatorna szolgáltatásait kibővítjük az állampapír vásárlással, amelyhez VideóBankon keresztül megnyitható azonnal az értékapírszámla is. Arra számítunk, hogy ezt az innovatív megoldást ugyanúgy hamar megszeretik majd ügyfeleink"

– mondta Bede Zoltán, a GRÁNIT Bank Treasury üzletágának vezetője.

Kiemelte, hogy a kedvező feltételű állampapírok elsősorban a hosszú távú megtakarításokat ösztönzik, ugyanakkor az ügyfelek szeretik a megtakarításaikat diverzifikálni. Ezért a GRÁNIT Bank a rövid távú megtakarítások ösztönzése érdekében, a banknál lekötött betétek növekményét 0,5 %-os bónusz kamattal is honorálja. Az állampapírok Videóbankon keresztüli vételéhez csak a személyes igazoló okmányaikat, illetve az adókártyát kell előkészíteniük az ügyfeleknek, és a videóbankos beszélgetés befejezéseként az elkészült szerződéseket azonnal megkapják.

Az értékpapírszámla nyitásával összekapcsolt állampapír-vásárláshoz az Android okoseszközökre már telepített VideóBank applikációt frissíteni kell, aki pedig most szeretné kipróbálni a Google Playből letöltheti az alkalmazás új verzióját.

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/74965/pics/lead_800x600.png
állampapír,GRÁNIT BAnk,videóbank
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?