817-re nőtt a fertőzöttek száma hazánkban
Elhunyt újabb 9 idős, krónikus beteg is, amivel 47-re nőtt a halálos áldozatok száma.
Blogolj!

Több bankjegy beváltási határideje is közeleg

Kálovics Tibor

A Magyar Nemzeti Bank közleményben jelezte, hogy alig néhány hónap áll rendelkezésre, hogy az 1999-ben készpénzforgalomból bevont pénzeket névértéken átváltsák. 

Fotó: parameter.sk

A közlemény kitér arra, hogy z 1999. július 27-én bevont barna 5000 forintos bankjegyet július 26-ig, az 1999. szeptember 1-én bevont zöld 1000 forintost és lila 500 forintost pedig augusztus 30-ig lehet átváltani. Az átváltás a Magyar Nemzeti Bank minden, munkanapon nyitva tartott lakossági pénztárában lehetséges. 

Az MNB 2014-ben kezdte meg a forgalomban lévő bankjegyek cseréjét, hogy egy megjelenésében és biztonsági elemeiben is korszerűbb bankjegyet hozzon forgalomba. Az 1997-től kibocsátott bankjegyeket fokozatosan bevonják és a jegybank célkitűzése szerint az év végére már csak az új bankjegysorozat címletei maradjanak törvényes fizetőeszközként készpénzforgalomban.  

A bankjegyek bevonása azt jelenti, hogy a címleteket nem kötelező elfogadni a kézpénzforgalomban. A bevonást követően a posta és a hitelintézetek három évig díjmentesen váltják át a bevont bankjegyet törvényes fizetőeszközre. Az MNB esetén ez a határidő 20 évnek felel meg. 

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/75396/pics/lead_800x600.jpg
Magyar Nemzeti Bank,Pénzügyminisztérium
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?