817-re nőtt a fertőzöttek száma hazánkban
Elhunyt újabb 9 idős, krónikus beteg is, amivel 47-re nőtt a halálos áldozatok száma.
Blogolj!

Varga Mihály szerint a 2020-as költségvetés kedvez az adócsökkentésnek és a béremelésnek

Kálovics Tibor

Varga Mihály szerint a jövő évi költségvetés egyszerre fogja segíteni a bérek, keresetek és beruházások növekedését valamint az adók, közterhek csökkenését. A pénzügyminiszter erről a Kossuth Rádiónak nyilatkozva beszélt. 

Fotó: MTI

Varga Mihály elmondta, hogy a költségvetési bevételek megfelelő csökkentése olyan lehetőség lehet, amellyel a vállalkozások és a munkavállalók is tudnak majd élni. 

Az új gazdaságvédelmi akcióterv keretében olyan új támogatások nyílnak és adók csökkennek, amelyek a vállalkozások hitellehetőségeit bővíthetik. A tárcsavezető példaként hozta fel, hogy a szociális hozzájárulási adó 2 százalékponttal csökkent, a kisvállalati adó pedig egy százalékponttal mérséklődik. 

Varga Mihály hangsúlyozta, hogy az idegenforgalmi ágazat fejlődése érdekében a kormány 18 százalékról 5 százalékra csökkentette a szálláshelyszolgáltatás áfáját. A pénzügyminiszter elmondta, hogy a miniszterelnökhöz hasonlóan olyan költségvetést szeretne amely többletet halmoz fel, nem pedig hiányt. 

Varga Mihály úgy véli, hogy ehhez a megfelelő úton jár a magyar gazdaság, mivel a 2010-ben az államadósság még 83 százalék volt, jövőre viszont már csak 67 százalék lesz. Ezt az arány nagyjából a GDP egy százalékát teszi majd ki. 

 A tárcavezető kitért arra is, hogy az első negyedév  5,3 százalékos növekedése meggyőzte az Európai Bizottságot arról, hogy a magyar gazdaság növekedése idén is meghaladhatja majd a 4 százalékot. 

Varga Mihály arról is beszélt, hogy a jövő évi költségvetésben több terület is több forrást fog majd kapni. Családtámogatásokra 2228 milliárd forint fog rendelkezésre állni, ez magába foglalja  a babaváró támogatást, a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kibővítését, a gyermekes családok jelzáloghitelének átvállalását, a családok autóvásárlási programját és a bölcsődei fejlesztéseket is. A pénzügyminiszter kitért a néggyermekes anyák SZJA-mentességének biztosítására is, ez körülbelül 40 ezer anyának jelent majd segítséget. 

Varga Mihály kiemelte, hogy a lakástámogatások összege 300 milliárd forint lesz jövőre, ez a 2010-es érték dupláját jelenti. A tárcavezető kijelentette, hogy 2020-tól az oktatásra illetve az egészségügyre is több pénz jut majd. Mindkét területre 2000 milliárd forintot meghaladó keretösszeg lesz biztosítva. 

Címkék: Varga Mihály
https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/75954/pics/lead_800x600.jpg
Varga Mihály
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?