Blogolj!

Több mint negyedmillió embert segítettek a foglalkoztatási programok

Kálovics Tibor

A kormány a jövőben is támogatja a 25 év alatti fiatalok valamint a t a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű csoportok elhelyezkedését. Erről Bodó Sándor államtitkár beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Fotó: kormanyhivatalok.hu

A Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy az Ifjúsági garancia program, valamint az Út a munkaerőpiacra program csaknem 270 ezer ember munkaerőpiaci elhelyezkedését segítette az elmúlt években. 

Bodó Sándor kiemelte, hogy a munkáltatók jelentős kedvezményeket (akár 3 millió forintot is) is igénybe vehetnek az érintettek után. Két részből áll ez a vissza nem térítendő támogatás: egyrészt a bérköltségekhez, másrészt pedig a képzéshez nyújtanak támogatást a cégeknek. A bérköltség-támogatás csak új alkalmazott felvételével növekedhet. 

Az állam több száz milliárd forintot fordít a foglalkoztatáspolitikai programokra. A tárca adatai szerint idén májusig közel 117 ezer 25 év alattinak nyújtott valamilyen segítséget az Ifjúsági garancia program, 36 500-an pedig képzésben is részt tudtak venni. 

Jelentős eredményeket ért el az Út a munkaerőpiacra program is, amelyben megközelítőleg 150 ezer 25 év feletti, alacsony képzettséggel rendelkező, nem dolgozó vagy közfoglalkoztatott kapott lehetőséget. Közülük 40 ezer embert tudtak bevonni a megfelelő képzésbe.

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/81551/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?