Nincs telitalálatos a hatos lottón
A 34. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 3, 14, 16, 22, 38, 44. 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 65 darab, nyereményük egyenként 224.895 forint; 4 találatos szelvény 2.144 darab, nyereményük egyenként 6.820 forint; 3 találatos szelvény 33.916 darab, nyereményük egyenként 1.675 forint.
Blogolj!

Egyre kedvezőbb feltételekkel lehet igénybe venni a diákhiteleket

Kálovics Tibor

Egy évvel ezelőtt 34 százalékkal többen vették igénybe a felsőoktatási képzési díjra igénybe vehető Diákhitel 2-t, míg a szabad felhasználású Diákhitel 1-et igénylők száma 6 százalékkal nőtt - erről a Diákhitel Központ vezérigazgatója beszélt az MTI-nek.

Fotó: diakhitel.hu

Magyar Péter vezérigazgató az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy a Diákhitel 1 kamata jelenleg történelmi mélyponton, vagyis 1,99 százalékon áll. A diákhitelnek ez a fajtája havonta legfeljebb 70 ezer forintos keretig igényelhető és lakhatásra is felhasználható. A Diákhitel 2, amely a felsőfokú tanulmányok finanszírozására vehető fel továbbra is kamatmentes. Ezt a formáját a diákhitelnek 34 százalékkal többen vették igénybe tavaly, mint 2017-ben. 

Magyar Péter arra is kitért, hogy a diákhitelekhez elég az érvényes felsőoktatási jogviszonyt igazolni, hitelbírálatra vagy fedezetre nincs szükség. A hallgatói hitelek bármikor ingyenesen előtörleszthetőek. Külön kiemelte, hogy a családtámogatási intézkedések miatt már több mint 2000 édesanyja diákhitelét engedték el 50 vagy 100 százalékos arányban. 

Október 1-től vezetik be a kormány döntése értelmében a nyelvtanulási hitelt, amely 500 ezer forintig vehető igénybe. Ennek a hitelformának a kamata szintén 1,99 százalékos lesz, ám amennyiben a diák sikeres nyelvvizsgát tesz, akkor 0 százalékossá válik. 

A vezérigazgató felhívta a figyelmet, hogy augusztus 1-e után ügyfélkapun keresztül is igényelhetőek lesznek a hallgatói hitelek, valamint az azokról szóló információk. Bővebb tájékoztatás az alábbi linken kapható. 

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/81807/pics/lead_800x600.png
diákhitel,Diákhitelezés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?