817-re nőtt a fertőzöttek száma hazánkban
Elhunyt újabb 9 idős, krónikus beteg is, amivel 47-re nőtt a halálos áldozatok száma.
Blogolj!

Már ötvenmillió online számlát küldtek be az adóhivatalhoz


A Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára közölte az MTI-vel, hogy már több mint 50 millió számla adatai érkeznek be online a NAV-hoz.

Fotó: onlineszamla.nav.gov.hu

Izer Norbert elmondta, hogy a piaci elemzések szerint bevált az online számlarendszer, amely egy év alatt mintegy 250 milliárd forint pluszbevételt generált az államkasszának. Az áfabevételek azzal is növekednek, hogy a NAV valós időben fér hozzá az adatokhoz és így javítja az adómorált, valamint fel tud lépni az adócsalások ellen. Az államtitkár szerint ezzel a segítséggel jövőre 10 százalék alá kerülhet az adókerülés mértéke hazánkban. 

Az államtitkár összegezte is nyilatkozatában az elmúlt időszak eredményeit is: 2019 július 1-ig 15 ezer jogkövetési vizsgálat indult, amelyből 650 adóellenőrzés volt, ezek összességében 7,5 milliárd forint nettó adókülönbözetet tártak fel. 

Izer Norbert kijelentette, hogy az adóeltitkolás visszaszorításban elért eredmények példaértékűek lehetnek, és számos országban tanulmányozták már az ilyen jellegű gazdaságfehérítő tevékenységeket. Kitért arra is, hogy az Európai Bizottság becslései szerint  2012-2013-as 21-22 százalékról 2016-ra 13 százalékra csökkent a be nem szedett áfa aránya, Ez az adat csak kis mértékben haladja meg az Eu-átlagot, valamint lényegesen alacsonyabb a régió  más országainak értékeinél. 

Címkék: NAV
1
https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/82051/pics/lead_800x600.png
NAV
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-08-05 16:30:25
Mi tudtok előre, hogy működőképes, jó lesz a rendszer, és nemcsak azért, mert a jobboldali magyar kormány pénzügyminisztere "találta ki" és vezette be, hanem azért, mert a teljes vertikumot átlátva, megfontoltan, a lényegre tapintva alkották meg a törvényt.
Mindamellett csak emlékeztetni szeretném az olvasókat, hogy az un. ellenzék - nyilván nem véletlenül - az első perctől az utolsóig, körömszakadtáig támadták az egészet !!!!!
Fiúk, ez sem jött be a liberálbolsevikoknak !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?