817-re nőtt a fertőzöttek száma hazánkban
Elhunyt újabb 9 idős, krónikus beteg is, amivel 47-re nőtt a halálos áldozatok száma.
Blogolj!

Egyre többen vették fel a Diákhitel 1-et

Kálovics Tibor

A Diákhitel Központ  közleménye szerint a kedvezőbb konstrukcióknak és az alacsony kamatozás miatt júliusban másfélszeresére nőtt a Diákhitel1 új igénylőinek száma az egy évvel korábbihoz képest.

A közlemény kitért arra, hogy a Diákhitel Központ júliustól történelmi mélypontra (1,99 százalék) csökkentette a szabad felhasználású Diákhitel1 kamatát. Az alacsony kamatnak köszönhetően az egyetemisták körében egyre népszerűbb ez a hitelkonstrukció, amely hitelbírálat és fedezet nélkül maximum 70 ezer forintig igényelhető havonta. 

Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója úgy véli, hogy a diákhitel egyik előnye, hogy a központ termékei személyes megjelenés nélkül, onlie is igényelhetőek, ellentétben a hosszas banki procedúrákkal. Véleménye szerint jól mutatja az elektronikus szerződés népszerűségét, hogy minden második hitelfelvevő hallgató ezzel a lehetőséggel él. 

 A vezérigazgató véleménye szerint  az elmúlt három évben tapasztalt 30 százalékos bruttó béremelkedés is hozzájárul ahhoz, hogy a diplomát szerző diákok az eddiginél könnyebben tudják törleszteni diákhitelüket. 

Akik szeptember 16-ig igénylik a hallgatói hiteleket, már október 15-én hozzájuthatnak a megigényelt összeghez, amely a hallgatói bankszámlára érkezik a Diákhitel1 esetében. A tanulmányok fizetésére szolgáló Diákhitel2 összege. közvetlenül a felsőoktatási intézményhez  érkezik. Utóbbi hitelkonstrukciót húsz százalékkal többen vették igénybe, mint tavaly, a közlemény szerint. 

Címkék: diákhitel
https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/82333/pics/lead_800x600.png
diákhitel
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?