817-re nőtt a fertőzöttek száma hazánkban
Elhunyt újabb 9 idős, krónikus beteg is, amivel 47-re nőtt a halálos áldozatok száma.
Blogolj!

33 ezer OTP-s ügyfél adatai szivárogtak ki

Kecskés István

170 millió forintos bírságot kell fizetnie a pénzintézet bolgár leányvállalatának (DSK), mert nem tudta garantálni az ügyfelek adatainak biztonságát.

Az ügy egészen szövevényes. Egy korábban már elítélt személy még júniusban jelentkezett a DSK-nál azzal a hírrel, hogy a bank ügyfeleinek személyes adatairól rendelkezik információkkal. A cég ezt követően belső vizsgálatot folytatott le, de nem talált nyomot arra, hogy valaki feltörte volna a pénzintézet informatikai rendszerét. Ezzel együtt a bolgár adatvédelmi hatóság vizsgálatot kezdeményezett, amelynek eredményként megszületett a 170 millió forintos (1 millió leva) büntetés. 

Összesen 33492 ügyfél adatai kerültek nyilvánosságra. Nevek, címek, okirat másolatok, bankszámla számok, vagyoni helyzettel kapcsolatos adatok. Emellett kiszivárgott 23 ezer hitelszerződés is. A DSK közleményt adott ki, amelyben jelezte, hogy elfogadja a bírságot és együttműködik a hatóságokkal. https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/82953/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?