817-re nőtt a fertőzöttek száma hazánkban
Elhunyt újabb 9 idős, krónikus beteg is, amivel 47-re nőtt a halálos áldozatok száma.
Blogolj!

Egyre többen élnek az első házasoknak járó adókedvezménnyel

Kálovics Tibor

Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár tájékoztatása szerint, az előző évben mintegy négyszer annyi első házas vette igénybe a havi ötezer forintos adókedvezményt, mint 2015-ben.

Fotó: alon.hu

2015-ben egészítette ki a gyermekek után járó adókedvezményt az első házasok kedvezményével. Ez Európában egyedülálló megoldásnak minősül. Izer Norbert az MTI-nek kifejtette, hogy a házasságkötéstől számított 24 hónapon keresztül a házasok 5000 forint adókedvezményt kapnak, amely gyermekszületés esetén is jár. A kedvezmény akkor jár, ha az egyik fél az első házasságát köti. 

A KSH adatai szerint 2017-ben és 2018-ben 101 ezer házasságot kötöttek és a friss házasok 80 százaléka igénybe vette a kedvezményt. Az államtitkár szerint adótudatosság fejlesztésének az egyik fontos állomása lehet ha az érintettek az adóelőlegükből is érvényesítik a kedvezményt. Hozzátette, hogy a tavalyi szja-bevallások szerint 85 ezer első házas vette igényben ezt a kedvezményt, idén júniusban pedig 38 ezren érvényesítették a köztehercsökkenést. 

Izer Norbert szerint azért is célszerű a kedvezmény igénybe vétele, mert a házasoknak az adminisztrációs terhük is csökken és nem kell kiegészíteniük az  adóhivatal által készített szja-bevallási tervezetüket.  Hozzátette, hogy az 5000 forintos kedvezményhez elég az is, hogy a munkáltatónak leadnak az érintettek egy nyilatkozatot. 

Izer Norbert elmondta, hogy az érintettek számának megnégyszereződése azért sem meglepő, mert a 2014. december 31-e után kötött házasságok esetén jár a kedvezmény 24 hónapon keresztül valamint 2016 őszén lépett életbe az a szabály, hogy a támogatás a családi kedvezmény mellett is jár. Az államtitkár szerint ez az intézkedés bővíti a fiatal házasok lehetőségeit. 

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/83634/pics/lead_800x600.jpg
fiatal házasok kamatmentes hitele
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?