817-re nőtt a fertőzöttek száma hazánkban
Elhunyt újabb 9 idős, krónikus beteg is, amivel 47-re nőtt a halálos áldozatok száma.
Blogolj!

Márciusban jön az azonnal banki utalás


Március másodikán elindul az azonnal fizetések rendszere, aminek kifejlesztése a magyar bankszektor valaha volt legnagyobb egyszeri beruházása.

Több százezer munkaóra és 30-40 milliárd forint után tavasz elején már lehetőség lesz azonnal utalásra, ami „új pénzforgalmi korszakot hoz a magyar gazdaságba” – fogalmazott  Becsei András, a Magyar Bankszövetség elnöke.

A tranzakciós limit 10 millió forint lesz, ami világviszonylatban is egyedülállónak számít alapszolgáltatásként. A bankszövetség elnöke kifejtette, szeretnék elérni, hogy a lakossági elektronikus pénzforgalom utáni tranzakciós adó kivezetése a következő hónapokban megtörténjen. Ezt követően a bankok közötti verseny eredményeként új, a korábbiaknál lényegesen alacsonyabb árazású számlacsomagok fognak megjelenni.

Az idei feladatok között szerepel a pénzügyi szolgáltatások országon belül tartása, és a digitális átállás az azonnali átutalás bevezetése mellett. Ahhoz hogy a digitális átállás országos szinten sikeres legyen, valamennyi folyamatnak digitális formában kell lennie, minden ágazatban.

Az új rendszer bevezetése után a bankoknak képeseknek kell lenniük 0-24 órában, a hét minden napján azonnal átutalásra, ami jelen esetben 5 másodpercen belüli időt jelent, a karbantartásra pedig évente csupán 24 óra áll majd rendelkezésre.

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/89324/pics/lead_800x600.jpg
átutalás,bank,banki tranzakció
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?