817-re nőtt a fertőzöttek száma hazánkban
Elhunyt újabb 9 idős, krónikus beteg is, amivel 47-re nőtt a halálos áldozatok száma.
Blogolj!

Március 2-án indul az azonnali pénzátutalás rendszere


A Bankszövetség főtitkára szerint március 2-án elindul az azonnali fizetések rendszere, alapszolgáltatásként 10 milliós összeghatárig néhány másodperc alatt teljesülnek a lakossági és vállalkozói egyedi átutalások az év minden napján éjjel-nappal.

Kovács Levente erről az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában számolt be, ahol azt is elmondta, hogy mintegy 30-40 milliárd forintot és sokszázezer munkaórát fordított az átállásra a bankszektor.

A kétszintű bankrendszer kialakítása óta egy közös cél érdekében ez a legnagyobb közös fejlesztése a szektornak

– ismertette a főtitkár.

Márciusban jön az azonnal banki utalás

Március másodikán elindul az azonnal fizetések rendszere, aminek kifejlesztése a magyar bankszektor valaha volt legnagyobb egyszeri beruházása. Több százezer munkaóra és 30-40 milliárd forint után tavasz elején már lehetőség lesz azonnal utalásra, ami „új pénzforgalmi korszakot hoz a magyar gazdaságba" - fogalmazott Becsei András, a Magyar Bankszövetség elnöke.

A szakember ismertetése alapján, eddig minden bank rendszeres időközönként küldte az elindított utalásokat a Giro Zrt.-nek, amely szétválogatta, majd továbbküldte azokat. Ezzel szemben az új rendszerben nem lesz szortírozás, az elindított utalás az optikai kábeleken át nyomban a címzett pénzintézetnél lesz.

Kovács Levente úgy véli, hogy ezzel visszaszorul a készpénzhasználat, egy-két éven belül már a piacon a zöldségesnél is azonnali átutalással fizetünk, semmi szükség nem lesz arra, hogy készpénzt vigyünk magunkkal és az apróval bajlódjunk.

Az új rendszer gazdaságfehérítő hatása pedig adóbevételek formájában akár évi 400-500 milliárdos hasznot is eredményezhet a költségvetésnek.

(Borító: baon.hu)

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/89538/pics/lead_800x600.jpg
átutalás,azonnali pénzátutalás,bank,banki tranzakció,Magyarország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?