817-re nőtt a fertőzöttek száma hazánkban
Elhunyt újabb 9 idős, krónikus beteg is, amivel 47-re nőtt a halálos áldozatok száma.
Blogolj!

Több mint 2000 milliárd forintért vásároltunk állampapírt


Tavaly több mint háromszor annyian vásároltak állampapírt, mint 2013-ban, a kincstári ügyfelek állampapír állománya pedig a négyszeresére nőtt.

Egyre többen választják a Kincstár állampapír forgalmazással kapcsolatos szolgáltatásait. Míg 2013-ban 130 ezer aktív értékpapírszámlát vezetett a Kincstár a lakossági ügyfelei részére, addig 2019-ben már több mint 450 ezret. A lakossági ügyfelek értékpapírszámláján tartott összeg még ennél is nagyobb mértékben emelkedett: a Kincstár lakossági ügyfeleinek állampapír állománya 2013-as az 500 milliárd forintról tavaly 2000 milliárd forintra nőtt.

Ez többek között annak is köszönhető, hogy az állampapír ma Magyarországon az egyik legjobb befektetés, ugyanis a magas kamatozású Magyar Állampapír Plusz (MÁP+) öt év alatt összességében 27 százalék feletti hozamot biztosít.

Az állampapír vásárlásnak számos előnye van: az értékpapírszámla-vezetés ingyenes, és a jegyzés, az adás-vétel, az újrabefektetés, a kamat- és törlesztésfizetés is díjmentes. Mindezek mellett készpénzfelvételi díj és pénzügyi tranzakciós illetékfizetési kötelezettség sincs.

A lakossági állampapírok az ország versenyképességének további javításában is kiemelkedően teljesítenek. Tavaly év végére a központi költségvetés adósságának a devizaaránya - az Államadósság Kezelő Központ nyilvántartása szerint - a 2011. évi 52 százalékról 2019. december 31-én 17 százalékra mérséklődött.

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/90166/pics/lead_800x600.jpg
állampapír,Magyar Állampapír Plusz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?