Blogolj!

Itt vannak a 2019-es adóslisták, nézzük kik tartoznak az államnak a legtöbb pénzzel


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2019 negyedik negyedévében 86 adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt, ami magánszemélyeknél 10 millió, míg más adózóknál 100 millió forintnál nagyobb összegű adóhiányt jelent. A 86 adózó összesen 14,2 milliárd forint adót nem fizetett be a NAV szerint, emellett a NAV tovább 19 milliárd forint bírsággal sújtotta a tartozókat.

Cégek közül az éllovas a szentendrei székhelyű Vasbeta Kft., mely cég kétszer is fent van a listán, adótartozásuk megközelíti a két milliárd forintot és ehhez jön picivel több mint 1 milliárd forint bírság. Magánszemélyek közül Tóth Tibor áll a nem nagy dicsőséget adó dobogó felső fokán, ő több mint félmilliárd forinttal tartozki a NAV-nak és ennek kétszeresét kellene bírságként kifizetnie.

Ezenkívül a NAV nyilvánosságra hozta azoknak a magánszemélyeknek a listáját is, akik 180 napon keresztül folyamatosan fennálló 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkeznek. A listán 2602 név olvasható. Közülük 1892-en magánszemélyként, 678-an egyéni vállalkozóként halmoztak fel tartozást, továbbá 32 olyan személyt is nyilvántartásba vett a NAV, akik nem rendelkeznek lakcímmel.

A listán talájuk, többek között, a nőnapra párjának kabrió BMW-t vásároló Berki Krisztiánt, a hitele miatt sokszor címlapra kerülő Bíró Ilonát, de a Zöld Párt színeiben főpolgármester-jelöltként induló Ács Lászlót és Dobrai Sándornét, Bróker Marcsikát is.

https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/91527/pics/lead_800x600.jpg
adózás,NAV,Nemzeti Adó- és Vámhivatal
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?